Med anledning av 100 års jubileet av Raoul Wallenbergs födelse genomförde Broskolans elever den 23 maj en musikal med temat Raoul Wallenberg.

Eleverna har tillsammans med lärare komponerat innehållet i musikalen.

Musikalen var mycket bra framförd och genomfördes med hjälp av bildspel med berättarröst, dans, drama, sång och musik. Många uppskattade elevernas framförande och musikalens viktiga budskap.

I samband med musikalen var skolan öppen för rundvandring där det fanns möjlighet att träffa elever och personal. Även cafeterian var öppen efter musikalen.

Se regeringens hemsida angående Raoul Wallenberg. Klicka HÄR.

DVD finns att köpa i expedetionen.

Mer bilder och info finns under läs mer.

 

 

Barack Obama, president i USA, skickade en hälsning till Sverige och övriga världen, beskrev Raouls viktiga arbete och betonade vikten av att arbeta mot antisemitism och annan form av diskriminering och trakasserier. Raoul är efter Winston Churchill den andre personen i världen som blivit hedersmedborgare i USA

Musikalen beskrev tiden innan Andra världskriget och hur Hitler kom till makten och hur han därefter systematiskt började förfölja och utrota judarna.

Broskolans duktiga dansare uttryckte genom musiken och dansen det hemska som hände under kriget.

De tyska soldaterna gick hårt fram mot den judiska befolkningen.

En judisk affärsman ber till Gud om räddning, att någon ska komma och hjälpa dem ur mardrömmen.

Många duktiga elever på skolan framförde musikalen genom sång, musik och dans.

Genom denna musikal har Broskolans elever haft en bra möjlighet att sätta sig in i det som hände under Andra världskriget och Raul Wallenbergs heroiska insatser. Tack vare Raouls arbete räddades tiotusentals judar undan förintelsen. Raoul Wallenberg, en hjälte för vårt land!